אמצעי המניעה ההורמונליים בתצורות השונות מתוכננים לחקות מחזור טבעי “קלאסי” של ארבעה שבועות, ובשימוש רגיל צפוי הדימום להופיע כל 28 יום, בדומה למחזור חודשי טבעי באורך ממוצע שמשמש בסיס לחישובים של המערכת הרפואית.
עם זאת, כיוון שמדובר בהתערבות הורמונלית מלאכותית, אורך המחזור המדויק הוא למעשה שרירותי, וניתן להאריך את המרווחים בין הדימומים על ידי נטילה של הרכיבים הפעילים במשך תקופה ארוכה יותר.
רבים מהרופאים סבורים שאין מניעה, לדוגמה, שאישה תיטול חפיסה נוספת של גלולות כהמשך לחפיסה קודמת, מבלי שתיצור הפסקה ביניהם, וכך לדחות את הופעת הדימום. באותה דרך ניתן לוותר על ההפסקה ולהדביק מדבקות נוספות או להכניס טבעת נוספת לנרתיק גם אחרי שלושת השבועות של השימוש בהם.
לצד אפשרות זו, קיימות כיום גם גלולות משולבות המיועדות מלכתחילה לשימוש ארוך טווח.
באופן שימוש כזה, לא יופיע דימום מידי חודש, אלא בתדירות נמוכה יותר בהתאם למחזורי הנטילה שייקבעו, מצב שעשוי להקל על זוגות שומרי הלכה. מצד שני, נטילת הורמונים באופן רציף ללא הפסקה מגדילה את הסיכון להופעתם של דימומים בין וסתיים בלתי צפויים. בכל מקרה יש להתייעץ עם רופאת הנשים לקבלת החלטה שמתאימה לצרכים, ולהיסטוריה הרפואית של האישה הספציפית, ולהתרענן בלימוד דיני כתמים, שכן אצל חלק מהנשים השינוי באופן נטילת ההורמונים עשוי לגרום להכתמות.
אף במקרה שבו הרופאה ממליצה על חיבור חפיסות, על מנת להקטין את האפשרות שדימומי הסתגלות יופיעו, ולמנוע את התסכול הכרוך בכך, מומלץ להתחיל את השימוש בהורמונים על פי ההנחיות המקובלות (כשלושה שבועות של חומר פעיל ולאחריהם מספר קבוע של הפסקה או פלצבו). בהמשך, ניתן להאריך בהדרגה, על פני מספר מחזורים, את תקופת השימוש הרצוף בהורמונים.