ישנן כלות שכבר ביקרו אצל רופאת נשים בשלב מוקדם יותר, אבל לרבות מהנשים זהו הביקור הראשון אצל רופאת נשים. כדאי לחפש המלצות אצל מכרות לרופאת נשים בקופת החולים שלך ובאיזור הגיאוגרפי הרלוונטי שהיא מקצוענית, נגישה ונעימה.
נושא מרכזי שבגללו ההמלצה היא בדרך כלל למהר ולקבוע תור לרופאה, הוא תכנון מועד החתונה. ניתן לקרוא בהרחבה על הנושא ועל האפשרויות השונות בדף קביעת תאריך החתונה. כפי שהסברנו שם בהרחבה, אין צורך שהרופאה תבין בהלכות טהרת המשפחה כדי לסייע לכלה לתכנן את הוסת לפי הצרכים שלה, אותם היא יכולה להבין לאור ההסברים שם. את עיקרי המידע הטכני הפכנו לקובץ שניתן להדפיס ולקחת לביקור אצל הרופאה, הוא ניתן להורדה כאן.
אצל כלה שמעוניינת בהריון בהקדם חשוב לשוחח עם רופאת הנשים על העניין ולקבל הכוונה והפניות רלוונטיות לנטילת חומצה פולית, בדיקות גנטיות רלוונטיות וכדומה.
אצל כלה שמעוניינת בדחיית ההריון חשוב לשוחח עם הרופאה על אמצעי מניעה שונים. כדאי להגיע לפגישה מוכנה עם מידע על האפשרויות השונות ולגבש עמדה לגבי העדפות עוד לפני השיחה עם הרופאה שצפויה להיות קצרה. מידע נרחב אפשר למצוא בחלק על תכנון משפחה במתחם הכלות של האתר שלנו. החלטות בנושא זה ישפיעו גם על תכנון הוסת לקראת החתונה.
במקרים רבים ביקור ראשון אצל רופאת נשים לא יכלול בדיקה פיזיולוגית של האיזור הגניטלי. עם זאת, ישנם מצבים שבהם כדאי לבקש בדיקה כזו. דוגמה למקרה כזה היא אישה שניסתה ולא הצליחה להכניס טמפון. בחלק מהמקרים הסיבה לכך תהיה קשיחות מיוחדת או מבנה חריג של קרום הבתולים, והבנת המצב מראש תאפשר פתרון מהיר ותחסוך כאב והתמודדות מיותרת בהמשך.