• Hebrew
  • English
  • Espnaol
  • Francais

הלכה ובריאות האישהלעילוי נשמת לואיז בת יוסף ומרגרית חקשורי ז"ל

  • donate
  • תפריט

    אישה בסיכון גבוה ולא יודעת האם מותר לטבול

    ו׳ בניסן ה׳תש״פ

    שאלה:

    שלום,
    אני בסיכון גבוה עקב מצב בריאותי והייתי אמורה לטבול אתמול, אבל לא הלכתי בגלל הסיכון.
    מה אני אמורה לעשות?
    תודה


    תשובה:

    שלום לך,

    הטבילה בעת הזאת כאשר את בסיכון גבוה, אכן מעלה חשש.

    עם זאת, כדאי לדעת שיש הנחיות מאוד מחמירות של משרד הבריאות לגבי התנהלות המקוואות.

    כדאי לברר עם הרופאה שלך האם מבחינה רפואית, יהיה זה אמצעי זהירות מספק אם תטבלי ראשונה, לאחר שמחליפים את המים, במקווה שעונה על ההנחיות של משרד הבריאות לגבי מקוואות.

    אם הדבר אפשרי מבחינה רפואית, אנו ממליצות שתצרי קשר עם הבלנית במקוה שלך על מנת לוודא שהמקוה עומד בכל ההנחיות של משרד הבריאות, כולל החלפת מים כל יום וחיטוי המשטחים בין טובלת לטובלת.

    כמו כן, מומלץ לא להשתמש בשום מתקן של המקוה. להתארגן בבית, להביא מגבת וכפכפים משלך, ולהשתמש בבור הטבילה בלבד. אין צורך גם לשטוף עצמך לפני הטבילה. תוכלי להכנס למים פעם אחת בתור שטיפה ולאחר מכן לטבול לשם טבילה.

    אם תאלצי או שתבחרי שלא לטבול, ההרחקות בינך לבין בעלך נשארות בתוקפן עד שתטבלי. בתקופה זו אין צורך ללבוש לבנים ואין צורך בבדיקות נוספות. תוכלי לקרוא על ההתנהלות בתקופה זאת בדף המידע ‘דחיית טבילה‘.

    נשמח לעמוד לרשותך בכל עת.

    אפרת אמיתי, יועצת הלכה


    המידע באתר נכתב על ידי יועצות הלכה, בליווי רבנים, כדי לתת הדרכה כללית בתחומים ההלכתיים של טהרת המשפחה. האתר כולל מידע רפואי בנושאים שיש להם ממשק עם טהרת המשפחה. כל המידע הרפואי הנמצא באתר אושר ע"י רופאות. אין לראות בו הנחיה רפואית. במקרה הצורך יש לפנות להתייעצות ומעקב רפואי ע"י רופאת נשים. תשובה הלכתית נקודתית תלויה בפרטי המקרה, ולכן חשובה תשומת הלב לפרטים. להתייעצות אישית עם יועצת הלכה או רב יש יתרונות שמידע כללי אינו מספק. מאגר הנתונים והאתר מאובטחים. בנוסף, לפני פרסום שאלות ותשובות באתר אנו מטשטשות כל פרט מזהה.


    תפריט נגישות