• Hebrew
  • English
  • Espnaol
  • Francais

הלכה ובריאות האישהלעילוי נשמת לואיז בת יוסף ומרגרית חקשורי ז"ל

  • donate
  • תפריט

    אני מחברת חפיסות גלולות. מתי נאסרת?

    ב׳ באלול ה׳תשפ״א

    שאלה:

    שלום,
    אני משתמשת בשתי חבילות של גלולות ברצף.
    מתי למעשה אני נאסרת על בעלי? רק עם קבלת המחזור או יש לשמור את הימים בין סוף החבילה עד לקבלת המחזור?


    תשובה:

    שלום לך,

    הקריטריונים ההלכתיים הקובעים מתי אשה נאסרת אינם משתנים בעקבות שימוש בגלולות או חיבור חפיסות.
    כלומר, אם מדובר בדימום בשטף, כמו בווסת, הוא יאסור תמיד, וכן דימום שנראה על דבר שהיה בנרתיק (כמו עד בדיקה או טמפון) תמיד יאסור. אבל אם מדובר בדימום שאינו בשטף, כמו כתמים, כדאי לברר תמיד אם מדובר בכתם שאוסר או בכתם שאינו אוסר על פי דיני כתמים.

    אם כן, לא תאסרי לפני שיראה דימום אוסר.

    יתכן שכוונתך היא לשאול אם ישנן עונות פרישה בזמן הפסקת הגלולות, והתשובה לכך היא שהאופן שבו מחשבים את עונות הפרישה אכן שונה בזמן השימוש בגלולות.

    בזמן שלושת סבבי השימוש הראשונים בגלולות, לפי שיטתו של הרב ורהפטיג המלווה את עבודתנו באתר, רק העונה (יום או לילה) האחרונה שבה עשוי הדימום להופיע (לאחר הפסקת הגלולות) לפי ההוראות של חברת התרופות (ניתן לבדוק בעלון) תחשב לעונת פרישה. למשל, אם בעלון מצוין שהדימום עשוי להופיע תוך 72 שעות מהפסקת הגלולות, יש לפרוש בעונה האחרונה של זמן זה. אם נאסרתם קודם לכן, כמובן שאין עונת פרישה משום שכבר נאסרתם.

    לאחר שלושה סבבים של שימוש בגלולות תוכלי לחשב מהו פרק הזמן שחלף בכל סבב מהפסקת השימוש באמצעי ועד להופעת הדימום. שימי לב: יש לחשב את ההפרש בהתייחס לעונה (יום או לילה, ראי כאן) שבה הופיעה הוסת.

    אם בכל שלושת המקרים הופיעה הוסת בדיוק באותו הפרש מהפסקת הגלולות, הרי שתוכלי לקבוע וסת קבוע. עד שתגיע אותה עונה שבה צפויה הוסת להופיע על פי החישוב תהיו מותרים. כמו בכל עונת פרישה של וסת קבוע, אם חלפה העונה ולא הופיע דימום יש לבצע בדיקה. אם הבדיקה תהיה תקינה שוב תהיו מותרים. (במצב כזה יש לבדוק האם יש צורך בבירור רפואי לפי ההנחיות בעלון לצרכן שמצורף לתרופה).

    אם ההפרש בין הפסקת השימוש באמצעי לבין הופעת הדימום משתנה מחודש לחודש ולא מופיע בעונה קבועה, תוכלי לקבוע ‘וסת חצי קבוע‘. משמעות הדבר היא שתוכלי לקבוע שכל עוד לא חלף פרק הזמן המינימלי שחזר על עצמו בשלושת הסבבים הללו, ודאי שהוסת אינה צפויה להופיע. בזמן זה תהיי מותרת.

    לגבי ההתנהלות לאחר שחולף זמן זה עד שמופיע דימום יש שיטות הלכתיות שונות. שיטתו של הרב ורהפטיג המלווה את עבודתינו היא שבני הזוג מותרים, ויהיה עליהם להתייחס למועד המאוחר ביותר שבו צפויה הוסת להופיע כעונה בינונית.

    נשמח לעמוד לרשותך בכל עת
    כל טוב!

    שיה מניטנטג, יועצת הלכה


    המידע באתר נכתב על ידי יועצות הלכה, בליווי רבנים, כדי לתת הדרכה כללית בתחומים ההלכתיים של טהרת המשפחה. האתר כולל מידע רפואי בנושאים שיש להם ממשק עם טהרת המשפחה. כל המידע הרפואי הנמצא באתר אושר ע"י רופאות. אין לראות בו הנחיה רפואית. במקרה הצורך יש לפנות להתייעצות ומעקב רפואי ע"י רופאת נשים. תשובה הלכתית נקודתית תלויה בפרטי המקרה, ולכן חשובה תשומת הלב לפרטים. להתייעצות אישית עם יועצת הלכה או רב יש יתרונות שמידע כללי אינו מספק. מאגר הנתונים והאתר מאובטחים. בנוסף, לפני פרסום שאלות ותשובות באתר אנו מטשטשות כל פרט מזהה.


    תפריט נגישות