• Hebrew
  • English
  • Espnaol
  • Francais

הלכה ובריאות האישהלעילוי נשמת לואיז בת יוסף ומרגרית חקשורי ז"ל

  • donate
  • תפריט

    בירור לגבי עונות פרישה

    ג׳ בשבט ה׳תש״פ

    שאלה:

    עברתי הדרכת כלה לא מפורטת. לאחר חצי שנה של נסיונות להיכנס להריון כשהבלנית שאלה אותי, גיליתי שיש ימי פרישה. ראיתי שיש הסברים באתר, אבל לא מצליחה להבין עד הסוף.
    הווסת שלי לא קבועה, אני מקבלת לפעמים באיחור של יום יומיים, לפעמים גם יותר. באמת חשוב לי לנהוג נכון. התקשרתי למדריכה שהיתה לי, היא בכלל לא הצליחה להסביר לי (לא בטוחה שהיא בקיאה). בנוסף רציתי לדעת איך אוכל ללמוד את כל ההלכות הנדרשות ממני
    תודה!


    תשובה:

    שלום לך,

    יישר כח על הרצון ללמוד ולהקפיד על ההלכה.

    ננסה לתת כאן הסבר מסודר, אך אם תעדיפי הסבר בעל פה, נשמח להפנות אותך ליועצת הלכה באיזורך. אם תרצי, אנא כתבי לנו היכן את גרה.

    מבחינה הלכתית ישנן שתי סוגים של ווסתות: וסת קבוע ו-וסת שאינו קבוע. בווסת קבוע הכוונה היא שהדימום החל בדיוק באותו היום ובאותו הזמן ביממה (יום או לילה) לפי שיטות שונות של ספירה.
    כיוון שלרוב הנשים יש ווסת שאינו קבוע, נכתוב כיצד להתנהל לפיו ואם את חושבת שיש לך וסת קבוע את מוזמנת לכתוב לנו את הפרטים ונתייחס בהתאם.

    אישה שיש לה ווסת שאינו קבוע צריכה לפרוש בשלושה זמנים: עונה בינונית, יום החודש ועונת ההפלגה. בזמנים אלו, בני הזוג צריכים לפרוש מקיום יחסי אישות ועל האישה לבצע בדיקה פנימית באמצעות עד בדיקה.

    עונה בינונית הוא היום ה-30 מאז שהחל הדימום האוסר האחרון. יש לספור כך- אם יום הדימום הראשון הוא מספר 1, והיום שהוא מספר 30 הוא יום הפרישה.

    יום החודש הוא היום עם התאריך העברי הזהה לתאריך שבו החל הדימום האוסר האחרון. למשל, אם הדימום החל בתאריך ג’ שבט, בחודש הבא יש לפרוש בתאריך ג’ אדר.

    עונת ההפלגה העונה שבה הפרש הימים מאז הווסת זהה להפרש בין שתי הווסתות האחרונות. כלומר, אם לדוגמא ההפרש בין שתי הווסתות האחרונות הוא 28 ימים, יש לספור 28 ימים מהווסת הקודמת ולפרוש ביום זה.

    יש לפרוש רק בעונה שבה התחיל הדימום, כלומר אם הדימום החל ביום, יש לפרוש בשעות היום (מזמן הזריחה ועד השקיעה), ואם הדימום החל בלילה, יש לפרוש בשעות הלילה (מזמן השקיעה ועד לזריחה ביום למחרת). שימי לב שהלילה הרלוונטי הוא הלילה שקודם ליום שספרת ולא זה שלאחריו, כמו בכל תאריך עברי שבו הערב קודם ליום.

    הנסיונות להרות יכולים להתמשך עד כשנה גם במצב בו הכל תקין. הסיכוי להרות בחודש הראשון לנסיונות זהה לסיכוי להרות בחודשים הבאים ולכן כדאי להעזר בסבלנות.

    נשמח לעמוד לרשותך בכל עת,

    כל טוב!

    שירה מניטנטג, יועצת הלכה


    המידע באתר נכתב על ידי יועצות הלכה, בליווי רבנים, כדי לתת הדרכה כללית בתחומים ההלכתיים של טהרת המשפחה. האתר כולל מידע רפואי בנושאים שיש להם ממשק עם טהרת המשפחה. כל המידע הרפואי הנמצא באתר אושר ע"י רופאות. אין לראות בו הנחיה רפואית. במקרה הצורך יש לפנות להתייעצות ומעקב רפואי ע"י רופאת נשים. תשובה הלכתית נקודתית תלויה בפרטי המקרה, ולכן חשובה תשומת הלב לפרטים. להתייעצות אישית עם יועצת הלכה או רב יש יתרונות שמידע כללי אינו מספק. מאגר הנתונים והאתר מאובטחים. בנוסף, לפני פרסום שאלות ותשובות באתר אנו מטשטשות כל פרט מזהה.


    תפריט נגישות