שלום לך ומזל טוב!
ראשית, חשוב לדעת שבחודשי השימוש הראשונים בכל אמצעי מניעה יש סבירות גבוהה להכתמות, עד להתייצבות המערכת ההורמונלית. במקרה של מעבר תכוף בין אמצעי מניעה הסבירות להכתמות עולה.
הקפדה על נטילת הגלולה מדי יום באותה שעה בדיוק (‘על השעון’) עשויה לסייע בהפחתת ההכתמות, ובכל מקרה תוך מספר חודשים הן אמורות להצטמצם עד לההיעלמות.
מראה שמוגדר הלכתית כ’כתם’ (הגדרה למושג תמצאי כאן), אינו אוסר אלא כשמתקיימים יחד מספר תנאים. תוכלי לקרוא על כך בהרחבה בדף המידע העוסק בדיני כתמים. בדף המידע התנהלות לאור דיני כתמים תוכלי למצוא הנחיות מעשיות שיאפשרו לך לצמצם את המקרים שבהם תאסרי.
‘כתם’ על תחתונית אינו אוסר אם היית מותרת בזמן שנראה. תוכלי לקרוא על כך כאן.
‘כתם’ על נייר טואלט אוסר רק אם את אשכנזיה וגם בטוחה שחלפו פחות מ15 שניות מסופו של זרם השתן ועד לקינוח. אם שני תנאים אלו לא התקיימו המראה אינו אוסר. תוכלי לקרוא על כך כאן.
אם נאסרת עליך לחכות שיחלפו ימי ההמתנה המינימליים לפני שתוכלי לספור שבעה נקיים ולהיטהר. אם זה המצב, אנא צרי איתנו קשר כדי שנדריך אותך איך להתנהל במהלך שבעת הנקיים כדי להיטהר בקלות האפשרית.
בזמן שיש הכתמות מומלץ (אך אין חיוב הלכתי) להמתין כיממה לפני קיום יחסים כדי לא להגיע למצב שבו נראה דימום במהלך קיום יחסים, שהוא סבוך מאד הלכתית.
מומלץ תמיד לקיים יחסים כששני בני הזוג מתנקים במגבת כהה לאחר היחסים באופן שאם יתחילו הכתמות לא ידעו על כך בצמוד ליחסים.
נשמח לעמוד לרשותך בכל עת,
כל טוב!
תרצה קלמן, יועצת הלכה