• Hebrew
  • English
  • Espnaol
  • Francais

הלכה ובריאות האישהלעילוי נשמת לואיז בת יוסף ומרגרית חקשורי ז"ל

  • donate
  • תפריט

    האם אאסר מבדיקת פיפל?

    א׳ בסיון ה׳תשפ״א

    שאלה:

    שלום רב,
    אני בת 53 ועומדת לעבור ביופסיה של רירית הרחם – בדיקת פיפל. קראתי קצת ולא הבנתי אם הבדיקה מטמאת או לא.
    אשמח להכוונה בנוגע למה שעלי לשאול את הרופא או לשים לב אליו כדי לדעת אם אני טמאה או טהורה.
    בתודה מראש.


    תשובה:

    שלום לך,

    בדיקת הפיפל עצמה אינה אוסרת, והדימום ביממה שלאחריה נחשב לדם מכה ואינו אוסר. בימים שלאחר הבדיקה כדאי להקפיד על התנהלות שתמנע ממך להאסר ללא הכרח הלכתי, כמו לבישת תחתונים צבעוניים (עוד על התנהלות כזו תוכלי לקרוא בדף התנהלות לאור דיני כתמים).

    אם לפני הבדיקה עצמה יראה הרופא דימום היוצא מהרחם, דימום זה יאסור.

    כדאי לשאול את הרופא במשך כמה זמן צפוי להיות דימום כתוצאה מההליך ובמקרה שהדימום מתמשך מעבר ליממה כדאי לפנות לרב או יועצת הלכה כדי לברר את מעמד הדימום.

    נשמח לעמוד לרשותך בכל עת,
    כל טוב!

    שירה מניטנטג, יועצת הלכה


    המידע באתר נכתב על ידי יועצות הלכה, בליווי רבנים, כדי לתת הדרכה כללית בתחומים ההלכתיים של טהרת המשפחה. האתר כולל מידע רפואי בנושאים שיש להם ממשק עם טהרת המשפחה. כל המידע הרפואי הנמצא באתר אושר ע"י רופאות. אין לראות בו הנחיה רפואית. במקרה הצורך יש לפנות להתייעצות ומעקב רפואי ע"י רופאת נשים. תשובה הלכתית נקודתית תלויה בפרטי המקרה, ולכן חשובה תשומת הלב לפרטים. להתייעצות אישית עם יועצת הלכה או רב יש יתרונות שמידע כללי אינו מספק. מאגר הנתונים והאתר מאובטחים. בנוסף, לפני פרסום שאלות ותשובות באתר אנו מטשטשות כל פרט מזהה.


    תפריט נגישות