• Hebrew
  • English
  • Espnaol
  • Francais

הלכה ובריאות האישהלעילוי נשמת לואיז בת יוסף ומרגרית חקשורי ז"ל

  • donate
  • תפריט

    הכתמה חודשית עם מירנה

    כ״ג באלול ה׳תשפ״א

    שאלה:

    שלום רב,
    אני עם התקן מירנה מספר שנים. עד לאחרונה היה לי מחזור חלש מדי חודש, די סדיר. בחודשים האחרונים נחלש יותר, ומתבטא בכתמים. מכיוון שהכתמים מופיעים בתאריך קבוע, למשך מספר ימים, האם אפשר להתייחס אליהם ככתמים? לכאורה אני אמורה לעשות בדיקה פנימית לפרישה (בדרך כלל לא עשיתי, כי פשוט ידעתי מתי מגיע) אם אעשה בדיקה בתאריך שצפוי מחזור זה כבר לא יהיה כתם,.. אם לא אעשה בדיקה ואמשיך ללבוש בגדים צבעוניים זה יישאר בגדר כתמים. החודש היו לי כתמים שחשבתי שמקדימים הופעת מחזור, ובסוף לא הופיע. לא יודעת איך להתייחס.
    נניח שכעת אתייחס לזה כווסת ולא כתם–ממתי לספור?
    תודה רבה


    תשובה:

    שלום לך,

    נשים רבות חוות היעלמות או התמעטות של הווסת בזמן שימוש בהתקן מירנה. מהזווית ההלכתית אין בכך בעיה, ואין צורך להאסר בכל חודש אם לא ראית דימום אוסר.

    כל עוד הכתמים שאת חווה אינם מופיעים כדימום בשטף, אפשר להתייחס אליהם ככתמים מבחינה הלכתית. גם כאשר מדובר בכתמים יש לברר את מעמדם ההלכתי.

    אם את יודעת שמדובר בכתמים שאינם אוסרים, את טהורה ואין צורך לעשות דבר.
    אם אינך יודעת מה מעמד הכתמים, יש לברר את מעמדו או לשאול רב או יועצת הלכה. תוכלי להעזר בסרטון האם יש מצבים שבהם אפשר לדעת מה הדין בלי להראות את הכתם?, או לכתוב לנו ולפרט לגבי כל כתם, כיצד נראה, על מה נמצא ומה היו גודלו וצבעו.
    אם את יודעת שמדובר בכתמים אוסרים, יש להמתין שיחלפו ימי ההמתנה, לבצע הפסק טהרה ולספור שבעה נקיים קודם הטבילה. במצב כזה יש לספור את ימי ההמתנה מהיום שבו חווית דימום אוסר.

    אין צורך לבצע בדיקה לעונת פרישה במצב המתואר. גם אם תראי כתם אוסר הוא אינו מצריך חישוב עונת פרישה, בשונה מדימום ויסתי.

    באופן כללי לא מומלץ לבצע בדיקה פנימית ללא צורך הלכתי.

    בזמן הכתמות כדאי להתנהל באופן שבו תמנעי להאסר ללא הכרח הלכתי: ללבוש תחתונים צבעוניים או תחתונית, להמתין כ-15 שניות אחרי הטלת שתן לפני ניגוב ולהמנע מביצוע בדיקות פנימיות. להרחבה תוכלי לקרוא את הדף התנהלות לאור דיני כתמים.

    נשמח לעמוד לרשותך בכל עת,
    כל טוב!

    שירה מניטנטג, יועצת הלכה


    המידע באתר נכתב על ידי יועצות הלכה, בליווי רבנים, כדי לתת הדרכה כללית בתחומים ההלכתיים של טהרת המשפחה. האתר כולל מידע רפואי בנושאים שיש להם ממשק עם טהרת המשפחה. כל המידע הרפואי הנמצא באתר אושר ע"י רופאות. אין לראות בו הנחיה רפואית. במקרה הצורך יש לפנות להתייעצות ומעקב רפואי ע"י רופאת נשים. תשובה הלכתית נקודתית תלויה בפרטי המקרה, ולכן חשובה תשומת הלב לפרטים. להתייעצות אישית עם יועצת הלכה או רב יש יתרונות שמידע כללי אינו מספק. מאגר הנתונים והאתר מאובטחים. בנוסף, לפני פרסום שאלות ותשובות באתר אנו מטשטשות כל פרט מזהה.


    תפריט נגישות