• Hebrew
  • English
  • Espnaol
  • Francais

הלכה ובריאות האישהלעילוי נשמת לואיז בת יוסף ומרגרית חקשורי ז"ל

  • donate
  • תפריט

    הלבשת תינוק בזמן שאסורים

    י״א בכסלו ה׳תשפ״ב

    שאלה:

    בזמן שאני נידה ובגלל דיני הרחקה אסור לי להעביר תינוק לבעלי.
    האם מותר שאני אחזיק את התינוק ובעלי ילביש אותו כשהתינוק עלי?
    אשמח לתשובה עם מקורות.
    תודה רבה


    תשובה:

    שלום לך, ומזל טוב!

    כפי שציינת, מבחינה הלכתית מותר להעביר תינוק מיד ליד רק משעה שהוא ‘נושא את עצמו’, כלומר, יכול להטות עצמו לעבור לבד מאדם אחד לשני.

    כחלק מדיני הרחקות, אין מושיטים חפץ מאחד לשני, וכן אין אוחזים יחד בדבר אחד, בכדי למנוע מגע וגם למנוע קירוב דעת גדולה בין בני הזוג. הלכות אלו כתובות בשולחן ערוך יורה דעה, סימן קצ”ה.

    החודשים הראשונים לחיי התינוק עשויים להיות מאתגרים ברמה הטכנית מבחינה זו, וזוגות שונים מוצאים את הפתרונות היצירתיים (והבטיחותיים) המתאימים להם. יתכן שאם אחד מבני הזוג מרגיש נוח יותר להלביש את התינוק, הוא יוכל לקחת תפקיד זה, או חלקו. ככל הטיפול הכולל ברך נולד, נדרש זמן על מנת להתרגל לפעולות השונות, ולמצוא את הדרך הטובה לכם ולתינוק להלביש, לקלח, להאכיל וכו’.

    אנו מאחלות גידול בנחת, בבריאות ובשמחה.

    כל טוב.

    שרית חן קרויטורו, יועצת הלכה


    המידע באתר נכתב על ידי יועצות הלכה, בליווי רבנים, כדי לתת הדרכה כללית בתחומים ההלכתיים של טהרת המשפחה. האתר כולל מידע רפואי בנושאים שיש להם ממשק עם טהרת המשפחה. כל המידע הרפואי הנמצא באתר אושר ע"י רופאות. אין לראות בו הנחיה רפואית. במקרה הצורך יש לפנות להתייעצות ומעקב רפואי ע"י רופאת נשים. תשובה הלכתית נקודתית תלויה בפרטי המקרה, ולכן חשובה תשומת הלב לפרטים. להתייעצות אישית עם יועצת הלכה או רב יש יתרונות שמידע כללי אינו מספק. מאגר הנתונים והאתר מאובטחים. בנוסף, לפני פרסום שאלות ותשובות באתר אנו מטשטשות כל פרט מזהה.


    תפריט נגישות