• Hebrew
  • English
  • Espnaol
  • Francais

הלכה ובריאות האישהלעילוי נשמת לואיז בת יוסף ומרגרית חקשורי ז"ל

  • donate
  • תפריט

    חשש לטבול לאחר בידוד

    כ״ט בכסלו ה׳תשפ״א

    שאלה:

    שלום,
    נכנסנו לבידוד אישי ואני בגלל מגע עם חולה מאומת, נכנסתי לבידוד בידיעה שבשבוע השני של הבידוד אני צריכה להתחיל שבעה נקיים.
    יומיים לפני שיצאנו מהבידוד אישי לא הרגיש טוב ונמצא חולה בקורונה ונכנסתי שוב לבידוד לבד והפסקתי את הבדיקות טהרה.
    עכשיו יצאנו מבידוד וב”ה אנחנו מרגישים טוב אבל כרגע אני מפחדת ללכת למקווה כדי לא לסכן מישהי אחרת חלילה (אישי יצא מבידוד ללא בדיקה נוספת לפי ההנחיות אז אנחנו לא בטוחים שהוא החלים לגמרי)
    ניסיתי ללכת לים אבל מאוד מפחיד אותי לטבול בחושך מוחלט, יש אפשרות ללכת לטבול בים לפני שקיעה מוחלטת?
    תודה.


    תשובה:

    שלום לך,

    קודם כל, כל הכבוד לך על האחריות ועל הרצון שלא לסכן נשים נוספות.

    חשוב לדעת שעל פי משרד הבריאות, אם עברו 14 יום מאז שנחשפת לבעלך בפעם האחרונה, ולא נדבקת בקורונה, אין לך סיבה לחשוש לגבי הטבילה במקווה. כמובן חשוב לוודא שהמקווה מקפיד על הנחיות משרד הבריאות. אם את רוצה, תוכלי לכתוב לנו את מקום מגורייך ונעזור לך למצוא מקווה שמקפיד על ההנחיות.

    ישנם מצבים בהם ניתן לטבול ביום לאחר שהושלמו שבעה נקיים מוקדם יותר. אולם, טבילה בים, ובמיוחד במשך היום, מורכבת הלכתית, בעיקר במצב של פחד, ויותר מסוכנת מאשר טבילה במקווה.

    בים גם יש פחות הגנות מקורונה על שאר האנשים שמגיעים לשם מאשר במקווה.

    כתבת בשאלתך שהפסקת באמצע את בדיקות הטהרה, ולא הבנו האם ומתי המשכת בבדיקות. באופן עקרוני שבעה נקיים הם יחידה אחת ועל מנת לטבול יש צורך בבדיקות רציפות במשך שבעה ימים (או לפחות ביום הראשון וביום השביעי, ללא רווח יותר גדול באמצע, תוכלי לקרוא על כך כאן). גם כאשר דוחים את הטבילה כדאי לגמור את ספירת שבעה נקיים ולאחר מכן ניתן לטבול ברגע שהדבר מתאפשר (תוכלי לקרוא כאן על ההתנהלות בעת דחיית טבילה).

    במצב ייחודי כמו שלך יתכן וגם אם לא השלמת את הספירה בדרך השגרתית, שבעת הנקיים כבר הושלמו.

    אם אינך בטוחה שהספירה תקינה וכבר הסתיימה, אנא צרי קשר עם הקו הפתוח על מנת לשוחח ישירות עם יועצת, או כתבי לנו שוב ופרטי מתי בדיוק עשית הפסק טהרה, ומתי ביצעת בדיקות שבעה נקיים.

    נשמח לעמוד לרשותך בכל עת.

    אפרת אמיתי, יועצת הלכה


    המידע באתר נכתב על ידי יועצות הלכה, בליווי רבנים, כדי לתת הדרכה כללית בתחומים ההלכתיים של טהרת המשפחה. האתר כולל מידע רפואי בנושאים שיש להם ממשק עם טהרת המשפחה. כל המידע הרפואי הנמצא באתר אושר ע"י רופאות. אין לראות בו הנחיה רפואית. במקרה הצורך יש לפנות להתייעצות ומעקב רפואי ע"י רופאת נשים. תשובה הלכתית נקודתית תלויה בפרטי המקרה, ולכן חשובה תשומת הלב לפרטים. להתייעצות אישית עם יועצת הלכה או רב יש יתרונות שמידע כללי אינו מספק. מאגר הנתונים והאתר מאובטחים. בנוסף, לפני פרסום שאלות ותשובות באתר אנו מטשטשות כל פרט מזהה.


    תפריט נגישות