• Hebrew
  • English
  • Espnaol
  • Francais

הלכה ובריאות האישהלעילוי נשמת לואיז בת יוסף ומרגרית חקשורי ז"ל

  • donate
  • תפריט

    טבלה שאמורה להיות כשאני בבידוד

    א׳ בטבת ה׳תשפ״א

    שאלה:

    שלום,
    ביום שני בע”ה אני אמורה לטבול במקווה לאחר 7 ימים נקיים.
    ביום שישי התבשר לי כי עליי להכנס לבידוד עד יום רביעי כולל בעקבות חשיפה לחולה מאומת, אני שוהה בבידוד בבית עם בעלי והילד.
    מה עליי לעשות בנוגע לטבילה? מתי אהיה מותרת לבעלי? חשוב לי לציין כי אנו מנסים להרות והביוץ שלי אמור להתרחש בסביבות יום שני–שלישי.
    אשמח לעזרה, תודה רבה!


    תשובה:

    שלום לך,

    צר לנו לשמוע על המורכבות הנוכחית שאתם נתונים בה.

    הנחיות משרד הבריאות אוסרות על כל יציאה בזמן הבידוד, כולל טבילה במקווה, עד לתום ימי הבידוד.

    במקרה של צורך לדחות את הטבילה, יש להשלים את שבעת הנקיים במלואם, כולל בדיקה ביום השביעי. לאחר מכן אין צורך להמשיך בבדיקות או בלבישת הלבן, ותוכלי לטבול מיד עם סיום הבידוד. מידע על טהרת המשפחה בעידן הקורונה ועל התנהלות במקרה של דחיית טבילה תוכלי לקרוא בדפי המידע הייעודיים.

    תוכלי להתייעץ עם רופאת הנשים שלך בנוגע לאפשרויות רפואיות מן ההיבט של הפוריות. כמו כן, אולי תרצי לדעת שישנן יועצות הלכה מלוות פוריות.

    נאחל לכם בריאות איתנה. ימלא ה’ משאלות לבכם לטובה.

    שרית-חן קרויטורו, יועצת הלכה


    המידע באתר נכתב על ידי יועצות הלכה, בליווי רבנים, כדי לתת הדרכה כללית בתחומים ההלכתיים של טהרת המשפחה. האתר כולל מידע רפואי בנושאים שיש להם ממשק עם טהרת המשפחה. כל המידע הרפואי הנמצא באתר אושר ע"י רופאות. אין לראות בו הנחיה רפואית. במקרה הצורך יש לפנות להתייעצות ומעקב רפואי ע"י רופאת נשים. תשובה הלכתית נקודתית תלויה בפרטי המקרה, ולכן חשובה תשומת הלב לפרטים. להתייעצות אישית עם יועצת הלכה או רב יש יתרונות שמידע כללי אינו מספק. מאגר הנתונים והאתר מאובטחים. בנוסף, לפני פרסום שאלות ותשובות באתר אנו מטשטשות כל פרט מזהה.


    תפריט נגישות