שלום לך,
את שואלת שאלות מצוינות וננסה לתת הכוונה ראשונית בנושא. אם תרגישי שאת מעוניינת בהתייחסות מקיפה יותר, נוכל לשוחח איתך בטלפון או שנוכל להפנות אותך לנשות מקצוע.
ההיערכות לקיום יחסי אישות בכלל וההתארגנות לליל הטבילה בפרט, אכן משתנות באופן משמעותי כאשר מתווסף ילד למערכת המשפחתית. כדי להתמודד עם השינויים שנגרמים מנוכחות התינוק, כדאי לבצע התאמות שיעזרו לכם להתמודד עם המצב הנוכחי מצד אחד, ומצד שני חשוב לזכור שכאשר התינוק יגדל מעט יתכן שההתמודדות תשתנה ואולי תהיה קלה יותר במובנים מסוימים.
ההתארגנות שאת מתארת אכן נשמעת עמוסה. כדאי לחשוב איך ניתן להקל עליך בצורות שונות. למשל, אם חשוב לך שתהיה ארוחה מיוחדת, אולי אפשר לפעמים להכין את הארוחה מראש ולהקפיא אותה או לקנות אוכל מוכן. יתכן שכדאי להקדים את זמן הטבילה, כדי שתהיו פחות מותשים. ניתן למשל להזמין שמרטפית שתטפל בתינוק בזמן שאת טובלת, כדי שתוכלי לטבול לפני שאישך חוזר. אם יש אפשרות להקדים את שובו של אישך כדי שיוכל להיות עירני יותר, כדאי לעשות זאת.
כאשר יש תינוק בבית, יש צורך בדינמיות כדי לאפשר זמן אינטימי. לעיתים הזמן המתאים יהיה זמן אחר ממה שתיכננתם, או שהתינוק עלול להפריע בזמן פחות מתאים. כדאי להיערך לכך מראש ולדעת שזה עלול לקרות. חשוב לזכור שאכן יש עדיפות לקיום יחסי אישות בליל הטבילה, אך אם לשניכם זה פחות מתאים ניתן לדחות זאת לזמן אחר.
שאלת כיצד ניתן ליצור אוירה מיוחדת. זוהי שאלה מאוד אישית, ולכן ניתן מספר דוגמאות אך כדאי לבחור מכאן רק מה שמתאים לכם. ניתן לייצר בבית או בחדר השינה אוירה רומנטית ע”י נרות ריחניים או מצעים חדשים. ניתן להשתמש בביגוד מיוחד או מוזיקה מתאימה. קיימים אתרי אינטרנט (גם כאלה המיועדים לציבור הדתי) המוכרים אביזרים ומוצרים שנועדו לשימוש בזמן יחסי האישות.
טוב שיהיה ביניכם שיח פתוח לגבי יחסי האישות. כדאי לקיים שיחה בנושא בזמן ניטרלי ולא בהקשר או בסיטואציה מינית. אפשר לפתוח בדברים הטובים הקיימים, ואחר כך להעלות את הרצון שלך בשינויים בתור דרך להעצים את יחסי האישות אפילו יותר.
את מוזמנת לחזור ולהתייעץ בנושא זה או בנושאים אחרים.
כל טוב!
שירה מניטנטג, יועצת הלכה