• Hebrew
  • English
  • Espnaol
  • Francais

הלכה ובריאות האישהלעילוי נשמת לואיז בת יוסף ומרגרית חקשורי ז"ל

  • donate
  • תפריט

    קושי בזמן שאסורים

    כ״ב במרחשון ה׳תש״פ

    שאלה:

    שלום,
    אנחנו נשואים כ- 7 שנים.
    עד לפני כמה חודשים לא הייתה לנו בעיה לשמור על הלכות נידה והצלחנו לא לגעת אחד בשני בימים שאסור. לאחרונה אנחנו מרגישים קושי מאוד מאוד גדול. חודש שעבר בעלי עבר לישון בסלון כי הרגשנו שלא נעמוד בזה אם נישן באותו חדר. מה אפשר לעשות עם זה? אני מרגישה שאני משתגעת עם הצורך הזה למגע שלי בו ושזה פשוט הופך להיות קושי שגדול עלי.
    אנחנו לא משתמשים כרגע בשום אמצעי מניעה אך אני חושבת להתחיל לקחת משהו שיעזור ליצור יותר מרווחים בין המחזורים כדי לצמצם את הקושי. מה אפשר לקחת שהוא לאו דווקא מונע הריון? בהנחה שאני לא רוצה לקחת פצצת הורמונים אלי לגוף?

    אשמח למענה.
    תודה


    תשובה:

    שלום לך,

    משמח שהקשר הזוגי שלכם אוהב ומשמח, ושמירת הלכה היא אתגר משותף לכם. כל הכבוד על המאמץ המשותף למצוא דרכים להצליח בשמירת ההלכה. אולי כדאי לכם להקדיש זמן רגוע בתקופה שאתם מותרים לשיחה מסודרת על דברים שיקלו עליכם כשתהיו אסורים.

    אין אפשרות ממשית לשלוט בהופעת הוסת בלי שימוש בהורמונים. אם את רוצה להאריך את המחזור באמצעים הורמונליים שאינם מונעים הריון תוכלי להתייעץ עם הרופאה שלך על האפשרות להשתמש בתכשירים פרוגרסטטיביים כמו פרימולט נור. בתקופה שתהיי מעוניינת במניעת הריון אולי יתאים לך להשתמש בהתקן הורמונלי, שיש בו רמה נמוכה יחסית של הורמונים, אבל מפחית מאד את הופעת הדימום הוסתי עד לכדי היעלמות.

    נשמח לעמוד לרשותך בכל עת,

    בהצלחה!

    תרצה קלמן, יועצת הלכה


    המידע באתר נכתב על ידי יועצות הלכה, בליווי רבנים, כדי לתת הדרכה כללית בתחומים ההלכתיים של טהרת המשפחה. האתר כולל מידע רפואי בנושאים שיש להם ממשק עם טהרת המשפחה. כל המידע הרפואי הנמצא באתר אושר ע"י רופאות. אין לראות בו הנחיה רפואית. במקרה הצורך יש לפנות להתייעצות ומעקב רפואי ע"י רופאת נשים. תשובה הלכתית נקודתית תלויה בפרטי המקרה, ולכן חשובה תשומת הלב לפרטים. להתייעצות אישית עם יועצת הלכה או רב יש יתרונות שמידע כללי אינו מספק. מאגר הנתונים והאתר מאובטחים. בנוסף, לפני פרסום שאלות ותשובות באתר אנו מטשטשות כל פרט מזהה.


    תפריט נגישות