שאלות על ימי פרישה בזמן שימוש בגלולות יאז
א׳ באלול ה׳תשפ״א
שאלה:שלום רב,
כאשר אני על גלולות, ממתי אני צריכה לפרוש מבעלי ומתי אני שוב מותרת?
אני לוקחת יאז פלוס (24 טבליות המכילות הורמונים ופולאט ו–4 טבליות שאינן מכילות הורמונים, אך מכילות פולאט).
1. כמה זמן לאחר לקיחת הגלולה האחרונה הפעילה (ה–24), אנחנו צריכים לפרוש וכיצד לנהוג?
2. מתי אנחנו מותרים? (לאחר הטבלית ה–28 אני ממשיכה עם הגלולות) האם מיד לאחר תחילת חפיסה חדשה, או שיש לחכות מספר ימים או שעות לאחר לקיחת הטבלית הראשונה? (ב–2 הפעמים הקודמות לא הופיע לי דימום בשטף בארבעת הימים, אלא רק הכתמות).
תודה רבה.
תשובה:שלום לך,
1. כיוון שבפעמיים האחרונות לא הופיע דימום בשטף, יש לחשוש בסיום החפיסה רק ביום האחרון של טווח הימים בהם אמורה להופיע הווסת. כלומר, ביום הרביעי של גלולות הפולאט בלבד. (כפי שמופיע בעלון לצרכנית של הגלולה).
במידה וכן יופיע דימום ווסת, בחודש שלאחר מכן יש לפרוש ביום בו הופיעה הווסת הקודמת. למשל, ביום השני או השלישי לגלולות הפולאט. ובמידה ולא הופיעה ווסת ביום הפרישה, יש לפרוש גם ביום הרביעי.
2. לאחר שהסתיימה עונת הפרישה, אתם מותרים מיד ואין צורך בהמתנה נוספת.
בנוסף, במידה ולא מופיע דימום בשטף ייתכן ואת אינך נאסרת כלל בין חפיסה לחפיסה והדבר תלוי באופן בו נראו הכתמים. כאשר מדובר בכתם, הכתם אוסר רק בהצטרפות של מספר תנאים עליהם תוכלי לקרוא בדף המידע דיני כתמים. אם אחד התנאים לא התקיים – לא נאסרת. מומלץ גם לקרוא את דף המידע המדריך כיצד להתנהל לאור דיני כתמים.
נשמח לעמוד שוב לרשותך,
כל טוב
רקפת זלוטניק, יועצת הלכה
המידע באתר נכתב על ידי יועצות הלכה, בליווי רבנים, כדי לתת הדרכה כללית בתחומים ההלכתיים של טהרת המשפחה. האתר כולל מידע רפואי בנושאים שיש להם ממשק עם טהרת המשפחה. כל המידע הרפואי הנמצא באתר אושר ע"י רופאות. אין לראות בו הנחיה רפואית. במקרה הצורך יש לפנות להתייעצות ומעקב רפואי ע"י רופאת נשים.
תשובה הלכתית נקודתית תלויה בפרטי המקרה, ולכן חשובה תשומת הלב לפרטים. להתייעצות אישית עם יועצת הלכה או רב יש יתרונות שמידע כללי אינו מספק.
מאגר הנתונים והאתר מאובטחים. בנוסף, לפני פרסום שאלות ותשובות באתר אנו מטשטשות כל פרט מזהה.