שלום לך,
בשפה ההלכתית "כתם" הוא מראה דמי המופיע שלא בשטף וללא הרגשה הלכתית. כדי לדעת מה מעמד הכתם שראית, יש צורך לדעת על מה נראה הכתם וכיצד. בדף דיני כתמים תוכלי לקרוא על התנאים המסוימים בהם כתמים יאסרו.
בנוסף, כתם יאסור רק אם הוא בצבע אוסר כמו אדום או שחור או גוונים הנוטים לצבעים אלו. אם אינך בטוחה אם מדובר בצבע אוסר או מותר תוכלי לפנות בשאלת חכם לרב או יועצת הלכה. אם תרצי, תוכלי לכתוב אלינו שנית ולפרט באיזה מצב נמצא הכתם ועל מה נראה.
אם נאסרת, יש לחכות שיחלפו ימי ההמתנה ולבצע הפסק טהרה לפני שיהיה ניתן להתחיל בספירת השבעה נקיים. אם את או אישך ספרדיים ואת נוהגת לספור ארבעה ימי המתנה כפסיקת השולחן ערוך, תוכלי להתחיל לספור את ימי ההמתנה מאז הפעם האחרונה בה קיימתם יחסי אישות. עוד על כך תוכלי לקרוא בדף ימי ההמתנה המינימליים.
אם לא נאסרת, אין צורך לעשות דבר. מומלץ להימנע מקיום יחסים למשך יממה לאחר מציאת הכתם.
בזמן הכתמות כדאי להתנהל באופן שימנע ממך להיאסר ללא הכרח הלכתי. הנחיות להתנהלות כזו תוכלי למצוא בדף התנהלות לאור דיני כתמים.
בשאלתך ציינת שאין לך פצע. חשוב לדעת שבשפה ההלכתית פצע משמעותו דימום שאינו רחמי, כמו דימום שמקורו בנרתיק או בצוואר הרחם שאינו אוסר, לפעמים מרקמה שנוטה לדמם וכדומה. לא תמיד לאישה יש דרך לדעת שיש לה פצע כזה ובמצב כזה ניתן לבדוק המצאות של פצע על ידי בודקת טהרה או רופאת נשים.
נשמח לעמוד לרשותך בכל עת,
כל טוב!
שירה מניטנטג, יועצת הלכה