שלום,
את מתארת מצב זוגי לא פשוט וננסה לעזור ככל שביכולתינו. באופן כללי יתכן שכדאי להיות בקשר עם דמות הלכתית שתוכל להדריך אותך כיצד להתנהל במצבך. אם תרצי שננסה לאתר רב או יועצת הלכה באיזורך, אנא כתבי לנו היכן את גרה.
ראשית חשוב לדייק מהם המצבים בהם נאסרים. דימום המופיע בשטף או בליווי הרגשה הלכתית יאסור בכל דרך בה ימצא. בשונה מכך, דימום בעל אופי שונה הנקרא "כתם" בשפה ההלכתית, יאסור רק בתנאים מאוד מסוימים עליהם תוכלי לקרוא בדף דיני כתמים.
בנוסף כדאי לדעת שניתן להתנהל בצורה שתמנע ממך להיאסר ללא הכרח הלכתי. על כך תוכלי לקרוא בדף התנהלות לאור דיני כתמים.
משאלתך לא ברור לנו כיצד ראית את הדימום ולכן ננסה להתייחס למספר תרחישים:
*אם ראית את המראה על נייר הטואלט לאחר הניגוב ואת ספרדייה, או שעברו יותר מ-15 שניות בין הטלת השתן לניגוב, לא נאסרת. אם את אשכנזיה ואת יודעת בוודאות שעברו פחות מ-15 שניות בין הטלת השתן לניגוב, אנא כתבי לנו שנית מה בדיוק ראית וכמה זמן עבר בין הטלת השתן לניגוב.
*לפי דיני כתמים, אם ראית את המראה על האסלה או במי האסלה לא נאסרת.
*לפי דיני כתמים, אם ראית את המראה על תחתונים צבעוניים או על תחתונית, לא נאסרת. אם הכתם נראה על תחתונים לבנים, הוא יאסור אך ורק אם הוא בצבע אוסר והוא גדול מכגריס (בערך שטח של שקל).
*אם ראית את המראה בצורה אחרת, תוכלי לכתוב לנו כיצד נמצא המראה ומה היו גודלו וצבעו ונשתדל לענות בהקדם.
נשמח לעמוד לרשותך בכל עת,
כל טוב!
שירה מניטנטג, יועצת הלכה