שלום לך,
התשובה לגבי מעמדך ההלכתי, תלויה בדין של המראות שראית.
כתם הוא מראה שאינו דימום בשטף. אם הדימום שחווית היה דימום בשטף כמו דימום ווסתי- הרי זה דימום אוסר. אם לא היה דימום בשטף- הרי זה כתם. תוכלי לקרוא על כך גם בדף המידע המגדיר מהו כתם.
כתמים אוסרים בהצטרפות של מספר תנאים, די בהעדר של אחד התנאים כדי שהכתם לא יאסור, תוכלי ללמוד מתי כתם אוסר ומתי לא בדף המידע העוסק בדיני כתמים וכן בדף המידע העוסק בדינה של תחתונית לבנה. בנוסף כדי להימנע ממצב שבו את נאסרת ללא הכרח הילכתי מומלץ לקרוא את הדף המדריך כיצד להתנהל לאור דיני כתמים ולפעול על פיו.
נשים רבות מדווחות כי הקפדה על נטילת הגלולה בשעה קבועה ("על השעון") מסייעת בהפחתת הכתמים.
מומלץ שתתייעצי עם רופאת הנשים שלך האם כדאי להחליף גלולה לזמן קצר ומהו הסוג והמינון המומלץ, או האם כדאי לשנות את מינון גלולות המיקרולט שאת לוקחת. לעיתים שינוי המינון של הגלולות לנטילת גלולה פעמיים ביום לתקופה קצובה, מסייעת באיזון המערכת ההורמונלית ובהשגת יציבות.
בשלב זה של ההנקה ניתן לעבור לאמצעי מניעה הורמונליים משולבים, במקרים רבים יש פחות הכתמות בסוג זה של גלולות.
עם זאת, דימומים בין ווסתים והכתמות שכיחים בתקופת ההסתגלות לגלולות חדשות ולכן ייתכן שגם אם תחליפי אמצעי מניעה תחווי בשלב ראשון הכתמות. כפי שתוכלי לקרוא בדף המידע על אמצעי מניעה הורמונליים משולבים, על פי רוב, ככל שמינון הגלולה גבוה יותר הסיכוי להכתמות נמוך יותר.
נשמח לעמוד לרשותך בכל עת,
כל טוב.
נירה בלבין, יועצת הלכה