הפסק טהרה אחרי שקיעה
י״ד במרחשון ה׳תשע״ט
שאלה:שלום,
יש לי שאלה קטנה וקצת דחופה:
אתמול הייתי צריכה לעשות הפסק טהרה, בגלל עומס היום ודברים אחרים נזכרתי רק כמה דקות אחרי שקיעה. בפועל עשיתי את ההפסק בשעה 20:16 כששקיעה הייתה בשעה 19:51. ז״א 25 דקות אחרי שקיעה. האם ההפסק תופס לי בכל זאת? עשיתי גם הבוקר בדיקה.
מאוד חשוב לי לדעת, כי יהיה לי קשה מאוד ולחוץ ללכת למקווה ברביעי הבא במקום בשלישי בגלל אירוע שאין לי אפשרות להזיז…
תודה!
תשובה:שלום,
בדיקה שנעשתה לאחר זמן השקיעה אינה יכולה להחשב כבדיקת הפסק טהרה של אותו היום, מכיוון שמבחינה הלכתית מדובר למעשה ביום הבא. אם כן, הבדיקה הראשונה שביצעת במשך היום קודם זמן השקיעה היא הפסק הטהרה. עוד על כך תוכלי לקרוא בדף זמנו של הפסק טהרה.
לא הבנו משאלתך אם הבדיקה שעשית בבוקר נעשתה ביום ג' או ד'. בכל אופן, ניתן לטבול רק אחרי הפסק טהרה תקין וספירת שבעה נקיים (כאשר בוצעה לפחות בדיקה אחת ביום הראשון ובדיקה נוספת ביום השביעי).
אם לא תהיה לך אפשרות לטבול בתום שבעה נקיים, תוכלו לבחור לדחות את הטבילה ביום אחד. ישנם מצבים בהם ניתן למצוא פתרון יצירתי שיאפשר טבילה גם בתנאים מורכבים. אם תרצי להתייעץ איתנו בנוגע לפתרונות לוגיסטיים אפשרים, תוכלי לכתוב אלינו שנית ולהרחיב במה מדובר.
נשמח לעמוד לרשותך בכל עת,
כל טוב!
שירה מניטנטג, יועצת הלכה
המידע באתר נכתב על ידי יועצות הלכה, בליווי רבנים, כדי לתת הדרכה כללית בתחומים ההלכתיים של טהרת המשפחה. האתר כולל מידע רפואי בנושאים שיש להם ממשק עם טהרת המשפחה. כל המידע הרפואי הנמצא באתר אושר ע"י רופאות. אין לראות בו הנחיה רפואית. במקרה הצורך יש לפנות להתייעצות ומעקב רפואי ע"י רופאת נשים.
תשובה הלכתית נקודתית תלויה בפרטי המקרה, ולכן חשובה תשומת הלב לפרטים. להתייעצות אישית עם יועצת הלכה או רב יש יתרונות שמידע כללי אינו מספק.
מאגר הנתונים והאתר מאובטחים. בנוסף, לפני פרסום שאלות ותשובות באתר אנו מטשטשות כל פרט מזהה.