וסתות בזמן שימוש בסרזט
י״ב בטבת ה׳תשע״ט
שאלה:שלום,
אני בת 40, ונמצאת שנה בדיוק אחרי לידה.
בזמן ההנקה לקחתי באופן קבוע סרזט.
התינוק הפסיק מעצמו לינוק, אבל המחזור שלי לא הגיע. אצל כל הילדים הקודמים, ברגע שהתינוק הפסיק לינוק לגמרי, המחזור הגיע אחרי כמה ימים.
חששתי שאני בהיריון, אולם בדיקת היריון וביקור אצל הגניקולוגית שללו את זה.
הרופאה אמרה לי שכאמצעי מניעה אני יכולה לעבור להתקן (הורמונלי), או להמשיך לקחת את הסרזט ללא הגבלה, כל יום כדור, ללא הפסקה, למרות שאינני מניקה יותר.
החלטתי כרגע להמשיך עם הסרזט, ובאמת לא היה לי מחזור.
לפני כחודש הופיע אצלי דימום קל (באופן שבוודאי אוסר) ונפסק אחרי כמה ימים.
בדיוק 4 שבועות אחרי זה, הופיע שוב דימום, הפעם יותר בצורה של מחזור, והוא התחזק ונחלש ונמשך יותר משבוע.
שאלתי היא – מה לדעתכם כדאי לי לעשות? להמשיך עם הסרזט, להחליף כדור או לעבור להתקן (שגם גורם דימומים בהתחלה)?
אם אפסיק לקחת את הסרזט עכשיו או בעוד כמה שבועות, האם יתחיל שוב דימום?
והאם אני צריכה לחשוש שיגיע לי מחזור שוב בעוד 4 שבועות?
תשובה:שלום לך,
נשים שונות מגיבות לסרזט בצורה שונה. יש נשים שלא מקבלות כלל וסת אפילו לאחר סיום ההנקה, ישנן נשים שיש להן מחזור סדיר עם הסרזט (הדבר איננו מעיד בהכרח על יעילותה של הגלולה במניעת הריון), וישנן נשים שלא מופיעה אצלן וסת אך הן רואות כתמים ודימומים בלתי סדירים.
הפסקת הסרזט תגרור בהכרח הופעת דימום וסתי, הדימום עשוי להופיע ימים ספורים לאחר הפסקת הגלולות או חודשים אחדים לאחר מכן.
כל אמצעי המניעה שהזכרת נחשבים כמותרים מבחינה הלכתית ועליך לשקול מה האמצעי המתאים לך מבחינה אישית, זוגית ורפואית. תוכלי לקרוא על השיקולים השונים בבחירת אמצעי מניעה בדף המידע העוסק בכך- כאן. כדי להמנע ממצב שבו תאסרו ללא הכרח הלכתי מומלץ גם לקרוא את דף המידע העוסק בהתנהלות לאור דיני כתמים.
בחודש הבא יהיה עליך לחשוש לראית וסת כמי שהיא בעלת וסת שאיננו קבוע, כלומר לפרוש בתום ארבעה שבועות לראיה הקודמת, לפרוש בתאריך העברי של הראיה הקודמת ולחשוש ליום השלושים מהראיה הקודמת.
נשמח לעמוד לרשותך בכל עת,
כל טוב.
נירה בלבין, יועצת הלכה
המידע באתר נכתב על ידי יועצות הלכה, בליווי רבנים, כדי לתת הדרכה כללית בתחומים ההלכתיים של טהרת המשפחה. האתר כולל מידע רפואי בנושאים שיש להם ממשק עם טהרת המשפחה. כל המידע הרפואי הנמצא באתר אושר ע"י רופאות. אין לראות בו הנחיה רפואית. במקרה הצורך יש לפנות להתייעצות ומעקב רפואי ע"י רופאת נשים.
תשובה הלכתית נקודתית תלויה בפרטי המקרה, ולכן חשובה תשומת הלב לפרטים. להתייעצות אישית עם יועצת הלכה או רב יש יתרונות שמידע כללי אינו מספק.
מאגר הנתונים והאתר מאובטחים. בנוסף, לפני פרסום שאלות ותשובות באתר אנו מטשטשות כל פרט מזהה.