שלום לך ומזל טוב!
ההיכרות הפתאומית עם נושא חדש וחשוב בהלכה עשויה להיות מטלטלת, ונשמח לעשות כל שביכולתנו כדי לעזור לך להתידד עם התחום.
אין סיבה שתהיי תלויה באמא שלך, ואפילו לא באישך, כדי לדעת מהו מעמדך ההלכתי. את יכולה להיות אחראית על הנושא ובאמצעות המידע שבאתר שלנו, התכתבות או שיחה ישירה עם יועצות ההלכה או דמות הלכתית באיזור מגורייך תוכלי בעצמך לדעת מה עליך לעשות. נשמח לסייע לך לאתר דמות כזו.
באופן כללי בתחום של טהרת המשפחה ברירת המחדל היא שאת טהורה כל עוד לא התרחש אירוע שגרם לך להיאסר. אין צורך לחפש מצבים שאוסרים אותך, אלא להפך: טוב מאד להתנהל באופן שיצמצם את הזמנים שבהם את אסורה ככל שניתן מבחינה הלכתית. תוכלי לקרוא על הנושא בדף המידע העוסק בהתנהלות לאור דיני כתמים. נשמח להשיב על שאלות שיתעוררו בעקבות קריאת דף המידע.
בנוסף למידע חשוב לנו לספר לך שלעיתים הקושי במפגש עם הלכות טהרת המשפחה הוא ‘טריגר’ שמציף קושי רחב יותר: אצל נשים שסובלות מתסמונת OCD הלכות טהרה עשויות להיות נושא שמציף באופן אובססיבי, כשההלכה היא רק לבוש שבו מתגלה התסמונת. במקרה כזה האישה תסבול סבל רב שהדרך למנוע אותו היא טיפול רפואי ולאו דווקא מידע הלכתי. אם את מרגישה שהחשש שלך פוגע באיכות חייך או שחרדה כזו היא משהו שאת מכירה כהתמודדות שלך לאורך השנים, כדאי אולי לפנות לרופאת המשפחה שלך ולשוחח איתה על הנושא, ואולי גם לפנות לטיפול מסוג CBT שהוא יעיל לסוג זה של בעיה.
אנחנו כאן לרשותך להתמודדות עם כל מקרה שבו את מתלבטת מהו הדין.
במצב שתיארת, ובהנחה שאת מספרת על מקרה של קינוח רגיל עם נייר טואלט (ולא בדיקה פנימית שתצריך בירור אחר), אין אפשרות להיאסר אלא אם כן את גם אשכנזיה וגם בטוחה שחלפו פחות מ15 שניות מסופו של זרם השתן עד לקינוח, וזאת אפילו אם מדובר במראה של דם אדום, אלא אם הופיע בשטף כמו בוסת. אם אינך בטוחה שחלף זמן קצר יותר לא יתכן שתאסרי אפילו אם את אשכנזיה. גם אם שני התנאים התקיימו יתכן והמראה אינו אוסר, אך יש צורך בהמשך בדיקת הנושא.
נשמח לעמוד לרשותך בכל עת,
ברכות לרגל נישואיכם! שתזכו לבניין עדי עד!
תרצה קלמן, יועצת הלכה